برای طراحی سایت شرکتی، وردپرس بهتر است یا طراحی اختصاصی؟-راهبرد معاصر
آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا توانیر: قطعی برق ۱۰ روز تا ۲ هفته آینده متوقف می‌شود / در تابستان سال آینده نیز ناترازی برق داریم ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول تصویب توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در سنای قزاقستان هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

برای طراحی سایت شرکتی، وردپرس بهتر است یا طراحی اختصاصی؟

افرادی که به تازگی می خواهند طراحی سایت را فرا بگیرند یا کسب و کارهایی که قصد دارند وارد دنیای دیجیتال شوند، این سوال برایشان پیش می آید که سایت وردپرسی بهتر است یا اختصاصی؟
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۰۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 26
کد خبر: ۱۹۱۲۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ افرادی که به تازگی می خواهند طراحی سایت را فرا بگیرند یا کسب و کارهایی که قصد دارند وارد دنیای دیجیتال شوند، این سوال برایشان پیش می آید که سایت وردپرسی بهتر است یا اختصاصی؟ با شدت گرفتن استفاده از سیستم های مدیریت محتوایی همچون وردپرس و جوملا، بیشتر کارفرمایان ترجیح می دهند که از این CMS ها به جای برنامه نویسی اختصاصی استفاده کنند. در این مقاله مزایا و معایب هر کدام از این روش ها را با هم بررسی می کنیم تا در پایان با اطلاعاتی که به دست آوردید بتوانید شخصا تصمیم بگیرید که کدام روش برای کسب و کار شما مناسب تر است.

برای طراحی سایت شرکتی، وردپرس بهتر است یا طراحی اختصاصی؟

تفاوت میان سایت اختصاصی و وردپرسی در چیست؟

پیش از پرداختن به این بحث لازم است بدانید که در اینجا موضوع تفاوت سایت ارزان و گران نیست، بلکه مقایسه ای جامع از ویژگی های هر کدام است. در ابتدا باید تعریف دقیقی از هر عنوان را بیان کنیم. پس از روشن شدن معنای هر یک، می توانیم ویژگی ها و مزایا آن ها را بهتر درک کنیم.

 

وردپرس چیست؟

برای طراحی سایت شرکتی، وردپرس بهتر است یا طراحی اختصاصی؟

 

وردپرس در واقع یک نرم افزار متن باز یا open source آنلاین است که کاربران می توانند با آن محتوای خود را مدیریت کرده  و سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن بسازند. وردپرس بین سیستم های مدیریت محتوا محبوب ترین آن ها است. ما برای درج مطالب، مدیریت،  حذف آن ها و ... به سیستم مدیریت محتوا نیاز داریم که سازندگان وردپرس این سیستم را به صورت رایگان و متن باز در اختیار کاربران قرار داده اند.

بسیاری از پیش فرض ها، کدها و امکانات لازم در طراحی سایت وردپرس قرار داده شده اند و همین امر باعث سرعت بالا در ساخت سایت شده است. با وردپرس دیگر نیازی به برنامه نویسی مجدد برای کارهای تکراری نیست. همانطور که اشاره کردیم وردپرس یک نرم افزار متن باز یعنی کارشناسان زیادی از سراسر جهان روی آن کار می کنند و هر روز امکانات بیشتری به آن اضافه و با کیفیت تر می شود.

 

سطح امنیتی وردپرس نیز روز به روز بهبود می یابد. با به روز رسانی مداوم و استفاده از نسخه های جدید در کنار رعایت نکات امنیتی ذکر شده در خود سایت وردپرس، می توانید از بابت امنیت سایت خود آسوده خاطر باشید. قالب ها و افزونه های زیادی نیز برای وردپرس طراحی شده که برخی از آن ها رایگان هستند و برای استفاده از بعضی از آن ها نیز باید هزینه پرداخت کنید.

 

سایت اختصاصی چیست؟

برای طراحی سایت شرکتی، وردپرس بهتر است یا طراحی اختصاصی؟

منظور از سایت اختصاصی سایتی است که با استفاده از زبان های برنامه نویسی تحت وب توسط برنامه نویس یا یک شرکت، منحصرا برای یک فرد طراحی شده باشد. شرکت های مختلف از زبان های برنامه نویسی متفاوتی برای طراحی سایت استفاده می کنند. زبان هایی نظیر جاوا اسکریپت، php، asp.net و ... .

 

برخی از شرکت ها نیز نمونه های آماده ای از انواع وب سایت های مختلف طراحی می کنند. به طور مثال سایت فروشگاهی، سایت شرکتی، سایت خبری، وبلاگ شخصی و ... . این سایت ها با زبان های برنامه نویسی مختلف طراحی می شوند و کد سایت تنها در اختیار شرکت طراح است.

 

حال زمانی که یک مشتری برای خرید سایت آماده به آنها مراجعه می کند، همان نمونه ها را متناسب با خواست مشتری در اختیار او قرار می دهند. همچنین در صورت لزوم برخی از موارد مربوط به هویت برند نظیر رنگ، طرح گرافیکی و ... را تغییر می دهند. در این حالت کدنویسی سایت برای شرکت است نه مشتری. یعنی هیچ شرکت دیگری فایل اختصاصی کد را در اختیار ندارد.

برخی شرکت ها نیز اقدام به طراحی یک سیستم مدیریت محتوا اختصاصی می کنند. یعنی به جای استفاده از cms های آماده وردپرس و جوملا، سیستم اختصاصی خود را طراحی می کنند. این سیستم ها ساده تر از وردپرس هستند و امکانات گسترده ای ندارند، به همین دلیل سبک تر و کاربردی تر برای استفاده شخصی هستند.

 

ممکن است بسیاری از امکانات موجود در وردپرس برای بسیاری از کسب و کارها بی استفاده باشد. cms  های اختصاصی معمولا این بخش های اضافی را ندارند و تنها تفاوت میان وردپرس و سایت شما تفاوت میان سیستم مدیریت محتوا عمومی و اختصاصی است. در موارد دیگر طراحی سایت از ابتدا تا انتها، از قالب، کدها و گرافیک همه منحصر به فرد است و برای یک مشتری خاص طراحی می شود.

 

مزایا و معایب سایت های اختصاصی

 

برای طراحی سایت شرکتی، وردپرس بهتر است یا طراحی اختصاصی؟

سایت های اختصاصی ویژگی های مختص به خود را دارند که سایت های وردپرسی از آن بی بهره اند و بالعکس. در ادامه به تفکیک به هر کدام از این موارد اشاره می کنیم:

مزایای سایت اختصاصی

  1. امکان شخصی سازی گسترده
  2. گرافیک و رنگ خاص
  3. رابط کاربری و تجربه کاربری بهتر
  4. ویژگی هایی را می توان به این سایت ها اضافه کرد که در قالب های آماده وردپرس وجود ندارند.
  5. طراحی اختصاصی و منحصر به فرد برای هویت برند شما
  6. سئو بهتر زیرا از کد های طولانی و اضافی استفاده نمی کند.
  7. سئو تکنیکال بهتر
  8. امکان ایجاد پنل های مدیریتی یا مدیریت یکپارچه در صورت نیاز
  9. افزودن قابلیت های بیشتر برای کارایی های متنوع تر به سایت

معایب سایت اختصاصی

  1. زمان بیشتر جهت طراحی سایت و پیشی گرفتن رقبا
  2. هزینه بسیار بیشتر

 

مزایا و معایب سایت های وردپرسی

سایت های وردپرسی که این روز ها محبوبیت زیادی پیدا کرده اند نیز بالطبع مزایا و معایب خود را دارند که در ادامه مهمترین آن ها را مرور می کنیم:

مزایای سایت وردپرسی

  1. طراحی سایت در زمان کمتر و صرف زمان بیشتر برای سئو
  2. قیمت به صرفه برای کسب و کار های نوپا
  3. کاربری راحت تر
  4. امنیت خوب
  5. تعدد در طرح های گرافیکی و قالب های متنوع
  6. بدون نیاز به دانش برنامه نویسی امکان طراحی و مدیریت سایت وجود دارد.
  7. سازگاری بالا با موتورهای جستجو

معایب سایت های وردپرسی

  1. امکان کاهش سرعت لود شدن سایت در وردپرس
  2. امکان آسیب پذیری امنیتی
  3. عدم پشتیبانی اختصاصی در سایت های وردپرسی
  4. بستر نامناسب وردپرس برای توسعه اختصاصی
  5. نیاز به بروزرسانی های مداوم دارد.
  6. تداخل برخی افزونه ها در هنگام نصب با یکدیگر

سایت اختصاصی انتخاب بهتری است یا وردپرس؟

احتمالا با توجه به موارد ذکر شده در قسمت بالا و مقایسه ویژگی های هر کدام، متوجه تفاوت های میان وردپرس با سایت اختصاصی شده اید. در نتیجه در جواب  این سوال باید بگوییم که هیچکدام نسبت به دیگری برتری مطلقی ندارد و بر اساس انتظارات شما از سایت هرکدام از روش ها می توانند مفید باشند. برای پیدا کردن برتری میان این دو ابتدا باید نیاز های خودتان را با استفاده از پارامتر هایی نظیر بودجه، زمان، زمینه فعالیت ، مقیاس پروژه و ... در نظر بگیرید.

 این نیاز ها برای هر کسب و کاری می تواند کاملا متفاوت باشد. در صورتی که شرکتی استارتاپی هستید و در زمینه دیجیتال نوپا محسوب می شوید ما به شما استفاده از سایت های وردپرسی را برای صرفه جویی در هزینه ها و زمان پیشنهاد می کنیم. سایت های وردپرسی برای شروع بی نظیرند زیرا در صورت نیاز می توانید آن را شخصی سازی کنید و مانند یک سایت اختصاصی از آن بهره مند شوید.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار